Vinturer

Ta med deg gode venner, familie eller kollegaer på en herlig tur til Italia. Våre vinturer er private turer som vi lager eksklusivt til hver enkelt gruppe. Besøk utsøkte små og store vingårder og kombiner gjerne dette med besøk til små matprodusenter som ostegårder, sjokoladefabrikker, pølsemakere og hasselnøttgårder for å nevne noen.

Sykkelturer gjennom vinmarkene, vinvandringer og Vespaturer kan vi også varmt anbefale.

For oss er personlig service viktig. Gjestene våre skal føle seg godt ivaretatt og opplevelsene skal være gode minner for livet.

Nedenfor har vi laget noen turforslag som dere kan bruke som idegrunnlag for deres tur. Vi tilpasser turene til antall reisende, antall dager og alt dere ellers måtte ønske.

Turene passer like godt for mindre som for større grupper (minimum 6 deltakere).

Ta kontakt for turforslag til deres tur!

Toscana

I Toscana lages mange av de mest kjente vinene i Italia. Gamle kjente vinområder som Chianti, Montalcino og Montepulciano og nye bekjentskap som Maremma.

Montalcino - Pienza - Montepulciano

Klikk her for å se turforslag til Montalcino - Pienza - Montepulciano

Selv om dette området er viden kjent for sine gode viner, er det likevel kanskje den meste uberørte delen av Toscana. Vakker natur, hyggelige små byer og vingårder som lager ypperlige viner.

I Montalcino lages bl.a. vinen Brunello og i Montepulciano Vino Nobile. Vi tar dere med til noen av de kjente større vingårdene, men også til de mindre, som turister normalt ikke har tilgang til. Sammen med våre lokale medarbeidere lager vi en komplett tur til glede for sansene.

Mellom Montalcino og Montepulciano ligger byen Pienza. Her lager de nydelig Pecorino-ost, og dersom dere skulle ønske det har vi en meget morsom og annerledes ostegård vi gjerne tar dere med til.

Hva turen skal inneholde er opp til dere med vi kan sette sammen alt fra vingårdsbesøk og prøvesmakinger til kokkekurs, rideturer, kunstskoler, sightseeing i byene, sykkelturer og mye mye mer.

Vintur Montepulciano, Val d'Orcia

Chianti

Klikk her for å se turforslag til Chianti og Firenze

En vintur til Chianti går til landskapet og området som er den italienske drømmen for mange. Bo midt i Chianti Classico-sonen, nyt herlig mat og besøk kjente vinslott som Castello di Brolio og smak på familien Ricasolis berømte viner. I tillegg til de større og kjente vingårdene har vi også mindre steder hvor vi møter vinbonden selv og får ta del i hans historie, kunnskap og lidenskap.

Kjente vinbyer som Greve, Radda, Gaiole og Castellina ligger som perler på en snor. Et besøk til Chianti Classico området kan også kombineres med turer til de vakre byene Firenze og Siena.

Vintur Chanti

Piemonte

Klikk her for å se turforslag til Piemonte

Regionen i Italia som produserer noen av verdens edleste viner og som i tillegg har et helt fantastisk kjøkken. Et opphold i Piemonte tar et naturlig utgangspunkt i vinområdet Langhe. Langhe er kjent for sine rullende åser og er hjemstedet til viner som Barolo og Barbaresco. Her tilbyr vi alt fra vingårdsbesøk til sykkelturer mellom vinmarkene, vinvandringer, kokkekurs og besøk til utsøkte små matprodusenter.

Kveldene kan med fordel brukes på regionens restauranter. Høy kvalitet på maten og fabelaktige viner, gjør restaurantbesøkene til noe helt spesielt. Vi tar deg gjerne med til byer som Alba og Asti, kjent for vin og mat. Stikkord for vinturene våre til Piemonte er: viner i verdensklasse, utsøkt mat, vakkert landskap, aktive dager til bens eller på sykkelsetet, hasselnøtter, honning og (ikke minst) sjokolade.

Vintur til Piemonte

Veneto - De 4 V'er

Regionen velkjent for sine historiske byer som Venezia, Verona og Vicenza, men også for vinområder som Valpolicella og Soave. Vi setter gjerne sammen en tur som kombinerer stedene nedenfor, og gjør turen til noe helt for seg selv.

Valpolicella

På en vintur til Valpolicella stifter du nærmere bekjentskap med viner som Amarone, Ripasso og dessertvinen Recioto. På en vakker gammel vingård fra 1200-tallet tar vi deg med på en historie tilbake i tid til Dante Alighieri og hans familie. Turen kan godt kombineres med besøk til en sjarmerende liten vingård ved Gardasjøen og også rundtur til stedene under.

Verona

I Veronas gamle by kan man besøke en annen vingårdsfamilie, og vandre rundt i byen som av mange ansees for å være en av verdens mest romantiske.

Valdobbiadene

Et av våre favorittsteder. En svært vakker dal hvor den italienske proseccoen kommer fra. Bostedet vårt ligger midt i dalen og er en liten perle. I gangavstand ligger to vingårder, begge med trivelige vertskap som tar dere med på omvisning og prøvesmaking.

Venezia

Avslutt turen med et kort, eller langt besøk til sjarmerende Venezia. Vår guide kan vise deg alle de store attraksjonene, men også de mindre kjente stedene som ligger litt unna de store hordene. Bostedene våre ligger sentralt plassert i byen, med gangavstand til alt, men uten behagelig unna folkemengden.

Se et eksempel på tur som kombinerer disse stedene her.

Eller et eksempel på tur til Verona og Valpolicella her.

Aktive turer

Kombinasjonen av herlig vin og god mat, blandet med turer på bena eller sykkelsetet blir stadig mer populært. Vi har turer for alle nivåer fra kosetur på bena eller med el-sykkel til krevende turer til områdets topper.

Se et turforslag med både sykkel- og gåturer her.

Emilia - Romagna

Selve regionen Emilia-Romagna er kanskje litt ukjent, men vi kan love deg at du kjenner godt til produktene som kommer herfra. Dette er hjemregionen til Parma-skinke, Parmesan, Spagetti Bolognese, Aceto Balsamico di Modena, Lamborghini, Ducati og Ferrari - for å nevne noen.

Vi kombinerer regionens mat og vin, sammen med motor, shopping og mye annet. Selvsagt er det du som bestemmer hvilke elementer som skal med i deres tur :-)

Se turforslag til Emilia-Romagna her.