Om oss

Høsten 2008 iverksatte vi en av våre store drømmer. Som Italia-patrioter har vi lenge ønsket å formidle "vårt" Italia til andre reisende, og dette ønsket kanaliserte vi gjennom reiseportalen www.tenutaitalia.no.

I mer enn tre tiår har vi reist rundt i det nordlige Italia og vi elsker landet, kulturen, gastronomien og menneskene. Gjennom vår kjennskap til Italia, formidler vi herlige vinturer som fokuserer på alt fra god mat og utsøkte viner til morsomme aktiviteter som Vespa-turer, kokkekurs, sykkelturer og vinvandringer. Vi bruker kun lokale krefter, slik at de du møter på turene våre har god kjennskap og kunnskap om området dere reiser i. Sammen med oss har vi alt fra profesjonelle reiseguider og dyktige sjåfører til sommelierer, vinmakere, osteprodusenter og fantastiske kokker.

Selv om vi har spesialisert oss på vinturer, arrangerer vi alle slags turer til Italia; kunst og kultur, konferanser og incentive, sportsreiser med sykkel og vandreturer og mye mer.

Alle turene våre er skreddersydde, og vi kommer gjerne med et forslag som passer for deg og dine.

I tillegg til vinturene formidler vi også ferieopphold på eiendommer med god standard på den italienske landsbygda. Kundene våre skal kunne stole på at vi personlig kjenner stedene vi leier ut og at alle våre kvalitetskrav er møtt. Vi jobber kontinuerlig med å finne nye steder og kravene våre er detaljerte og mange. Når vi reiser rundt for å finne nye eiendommer, har vi på forhånd gjort nøye undersøkelser. Likevel er det få steder som kommer gjennom nåløyet. Det er ikke luksus vi ser etter, men god kvalitet og atmosfære.

Om du lurer på navnevalget vårt kan vi fortelle at "Tenuta" er det italienske ordet for gods eller større landeiendom. På en tenuta drives som oftest jordbruk og gjerne produksjon av både vin og olivenolje. De fleste av eiendommene vi formidler er da også oliven- og vingårder.

Ettersom vi er et lite selskap er personlig service viktig. Kundene skal føle seg sikre på at en reise med oss er et trygt valg. Er man lei av de store turistresortene og ønsker en roligere og mer genuin ferie blandet med badeliv, gastronomiske og kulturelle opplevelser, er det bare å henvende seg til oss.

Bedriften ble stiftet i 1990 av Egil R. Svendsen og hadde frem til 2012 eiendomsforvaltning som viktigste forretningsområde. I 2000 ble datteren Heidi Bareksten også endel av bedriften, og i 2008 ble Tenuta Italia lansert.

Egil Svendsen AS, med merkenavnet Tenuta Italia og VINVINO, ble i februar 2013 medlem av Reisegarantifondet.

Les mer om hva dette innebærer her.

Vil du heller reise til Spania, Frankrike eller Portugal? Se våre opplevelsesreiser til Europas vinområder på

VINVINO!