Selvino - Olivengård ved Pisa

Som en del av en større og velkjent toscansk vingård, er Selvino essensen av hva ferie i Toscana handler om. Inn gjennom de høye smijernsportene skimter du gården i den andre enden av olivenlunden og med de gamle murhusene fra 1700-tallet er dette akkurat slik vi tenker oss Toscana.

Selvino er 40 min sør-øst for Pisa og ligger midt i smørøyet for besøk til de største toscanske kulturbyene. Verten, som både eier og driver gården, er full av idéer til aktiviteter man kan være med på når man kommer på besøk. Dersom man kun vil dra på korte turer, er det mange reisemål i umiddelbar nærhet. Byer som Chianni og Peccioli er koselige små middelalderbyer som er vel verdt et besøk, 10 min unna.

I dag produserer gården bl.a. olivenolje, jordbær og poteter. Gårdens produkter brukes til både frokost og middag i restauranten, og man kan også delta på vin- og olivenoljesmaking.

Utenom høysesong arrangerer vi gruppeturer til denne gården. Vi kan tilby trøffeljakt, kurs innen vin og mat, fabrikkbesøk til pastafabrikker, skofabrikker osv, villsvinjakt i november, fisketurer etc. Her er det bare fantasien som setter grenser.

Ta kontakt med oss, så skreddersyr vi et opplegg.

Dersom man bare ønsker å ta livet med ro, er hagen stor og velholdt. Verten er opprinnelig landskapsarkitekt og det nyter hagen godt av. Hagen er inngjerdet og veldig barnevennlig. Man har flott utsikt til både åsene omkring og lekeplassen fra bassengområdet. Gården er omkranset av olivenlunden, i tillegg til et lite skogsområde mellom bassenget og veien nedenfor. Til eiendommen hører også en liten innsjø for sportsfiske. Området rundt er vakkert og velegnet for lange gåturer.

Leilighetene

Boenhetene på gården ligger i tre bygninger som alle er nøye restaurerte. Innredningen er holdt i en ren og enkel stil, hvor nye møbler er blandet med gamle. I bygning nr 1 finner du to leiligheter og resepsjonen. I bygning nr 2 er det tre leiligheter i tillegg til seks dobbeltrom (bed & breakfast). I den siste bygningen som inneholder de tre siste leilighetene finner man også gårdens restaurant. Denne er åpen 5 dager i uken i høysesongen. Alle leilighetene har eget møblert uteområde.

Les mer om de enkelte enhetene her.

Fasiliteter

  • 9 leiligheter
  • 6 dobbeltrom
  • Svømmebasseng
  • Wifi ved resepsjonen/bygg 1
  • Liten lekeplass
  • Restaurant
  • Grill til utlån
  • Sportsfiske i innsjø
  • Leie av sykler hos profesjonelt sykkelfirma
  • Gangavstand til vingård for omvisning og prøvesmaking
Avstander med bil

Terricciola


5 min


Peccioli

10 min

Volterra

30 min

Pisa

40 min

Havet

45 min

San Gimignano

45 min

Firenze

1 t

Siena

1t 20 min

Priser

Leilighetene koster fra € 1200 pr uke for 4 personer i høysesong og inkluderer håndkleskift hver 3. dag og sengetøyskift en gang i uken. Sluttrengjøring kommer i tillegg. Evt daglig rengjøring mot tillegg i pris. Opphold minimum 1 uke i høysesong, fra lørdag til lørdag, ellers opphold minimum 3 netter.

Rommene koster fra € 120 pr natt for 2 personer i høysesong inkl. kontinental frokost.

Vårt førsteinntrykk

Alt har med forventninger å gjøre og for vår del ble vårt første møte en gedigen opptur. Ikke det at vi hadde lave forventninger til Selvino, men vi hadde hatt et forferdelig opphold natten i forveien, og synet av Selvino gjorde at vi nesten fikk klump i halsen. Da vi kjørte gjennom den høye smijernsporten, videre gjennom olivenlunden og fikk øye på selve gårdsbygningene visste vi at vi hadde kommet til "vårt" Toscana. Det er store forskjeller på gårdene rundt omkring, og man merker fort om et sted er veldrevet og godt vedlikeholdt. Selvino er det. Husene, hagen, bassenget og restauranten bærer preg av at eieren både vet hva han driver med og i tillegg stortrives med det :-)