Rose - Rosegården, herlig vingård mellom Pisa og Firenze

På italiensk heter denne gården "Rosegården" og det er ingen tilfeldighet.
Er du opptatt av å ha det vakkert rundt deg, både inne og ute, er dette stedet. Standarden på Rose er høy, og verken planter, bygninger eller møbler, er der ved en tilfeldighet. Rose ligger 2 km utenfor en av Toscanas mange middelalderbyer.
I landsbyen finner du butikker og et godt utvalg av restauranter.

Eiendommen er en gammel jordbrukseiendom med egen olivenlund og vinranker.
Vin og olivenolje er egne produkter, i tillegg til frukt og grønnsaker.
På gården har de selvfølgelig en vinkjeller hvor du gjerne får omvisning.
I tillegg har de en koselig frokost-restaurant, med hyggelig spiseplass inne om vinteren og ute på terrassen, med panoramautsikt, om sommeren.
I biblioteket har de også en liten bar, som serverer drikke inne, og ute på terrassen.

Bassenget ligger vakkert til med utsikt over dalen. Bassenget er et motstrømsbasseng og har egen jacuzzi-del. I tillegg finner du et godt utstyrt trimrom på eiendommen.
Er dere en gruppe som kunne tenke dere å lære italiensk, tilbyr Rose gratis italiensk-kurs for grupper som bor på gården i 6 døgn eller mer (4 timer * 6 dager) i lavsesongen.
På gården er det 5 hus, og disse stod ferdig renovert i 2005.

I det ene huset bor eierne, to av husene inneholder leilighetene, det tredje har en leilighet med store verandaer og vinkjelleren i underetasjen, og det siste huset inneholder frokostrommet, biblioteket og trimrommet.

På Rose er det ikke utleie fra lørdag til lørdag, så du kan komme og dra når det passer deg (min 3 netter).

Dersom du kunne tenke deg et opphold på Rose, er det bare å sende oss en forespørsel.

Leilighetene

På Rose er det tilsammen 10 leiligheter, for i alt 27 personer. Alle har eget møblert uteområde. Leilighetene er store, lyse og innbydende. Den ene leilighets-bygningen, samt leiligheten over vinkjelleren, er holdt i moderne stil, mens den andre bygningen er i tradisjonell toscansk stil. Les mer om de enkelte leilighetene her.

Vårt førsteinntrykk

Vi ankom rundt lunsjtider, og bestemte oss likegodt for å ta landsbyen i øyesyn først. Her var det trivelige trange gater og smug, og med et godt utvalg av restauranter. Etter en kjapp lunsj på en av byens barer, tok vi veien ned til Rose. Det må sies med en gang, gården gir et særdeles godt førsteinntrykk, og inntrykket forsterkes bare jo lenger man oppholder seg der. Her var ingenting overlatt til tilfeldighetene. Bassengområdet ligger svært vakkert til, så også terrassen utenfor frokostsalen. Leilighetene er svært smakfulle, og personlig likte vi de med moderne interiør best, men alle var mer enn flotte nok. Sengene må nevnes. Aldri har vi følt oss nærmere "prinsessen på erten". Madrassene var svært tykke - og utrolig gode å sove i. En annen fin detalj, var Nespresso-maskinen på alle kjøkkken. Deilig med rask og herlig espresso på morgenkvisten :o)

Aktiviteter

  • Motstrømsbasseng
  • jacuzzi
  • trimrom
  • bibliotek
  • omvisning vinkjeller, vin- og oljesmaking
  • gratis italiensk-kurs i lavsesong for grupper.

Avstander

Landsby 2 km
Castel Fiorentino 15 min
San Gimignano 30 min
Volterra 45 min
Pisa (flyplass) 1 t 15 min
Havet/strand 1 t 15 min
Siena 1 t 15 min
Firenze 1 t 15 min
Bologna (flyplass) 2 t

Pris og ankomst

På Rose er det valgfri ankomstdag, minimum opphold er 3 netter. Prisene er fra € 100 pr natt for 2 personer i leilighet i lavsesong til € 170 i høysesong. For 4 personer er prisen fra € 155 pr natt i lavsesong til € 240 i høysesong. Prisene avhenger av størrelse og type leilighet, så be om tilbud.

Leilighetene er godt utstyrt for egen kokkelering, men ønsker man ferdig frokost, har de en herlig buffet hver morgen til € 12 pr pers.