Montegiove - vakkert vinslott i italias grønne hjerte, Umbria

NYHET: Nå har Montegiove fått basseng!

Castello di Montegiove er akkurat slik du ser for deg et italiensk slott og når det i tillegg ligger midt i en liten hyggelig liten landsby gleder vi oss stort over åi få presentere det for våre norske gjester. Slottet er fra 1281 og har vært i den nåværende eiers familie siden 1600-tallet. I dag eies og drives stedet av dansk-italienske Lorenzo og hans danske kone Rikke. Her finner du den perfekte kombinasjon av dansk gjestfrihet og italiensk landsbysjarm.

Slottets koselige olivenmølle fra 13. hundretallet, som ligger rett nedenfor selve slottet, er totalrenovert og består i dag av to luksusleiligheter. Hver er på to etasjer, en for 4 personer og en for 6 personer. Under et opphold på olivenmøllen vil man bla. få mulighet til guidet tur på slottet, samt godsets omkringliggende jorder som familien Misciattellis private gjester. Familien står dessuten til rådighet med hjelp og rådgiving i det omfang man måtte ønske. Skulle man trenge hushjelp eller privat kokk kan dette ordnes.

Slottet og olivenmøllen ligger i den lille middelalderbyen Montegiove helt nord i Umbria. Her er det mindre enn 100 innbyggere. Byen har en sjarmerende bar/enoteca, restaurant og en nyrestaurert pittoresk kirke. Montegiove ligger tett på det italienske hovedveinettet, midt mellom Roma og Firenze, hvilket gjør stedet til det ideelle utgangspunkt når Umbria og Toscana skal besøkes.

Leilighetene

Leilighetene er store og lyse, og begge går over to etasjer. De er møblert i tradisjonell umbrisk/toscansk stil, med en smakfull kombinasjon av antikviteter og moderne møbler. Soverommene har kvalitetsmadrasser og om vinteren dyner.
Begge leilighetene har egen møblert hage med spiseområde, behagelige liggestoler, parasoller og en fantastisk utsikt over dalen.
Les mer om leilighetene her.

Vårt førsteinntrykk

Du har sett det mange ganger på bilder, en liten middelalderby med et slott på toppen, og du drømmer om et slikt sted. Slutt å drømme og ta en tur til Montegiove. Byen er sjarmerende liten, og slottet og olivenmøllen med leilighetene ligger helt på toppen. Noen ganger blir man veldig glad, inni og utenpå, og smilet gikk trill rundt hos oss, for dette er akkurat et slikt sted vi leter etter. Leilighetene er kjempestore, lyse og innbydende og med alt du trenger. Fra sommeren 2012 har de også fått badebasseng, og det gjør dette stedet til et komplett feriested for de som vil oppleve Italia på sitt beste.

Vi påpeker igjen og igjen hvor viktig vertskapet er for totalopplevelsen av et opphold. Rikke og Lorenzo vet å ta vare på deg, og de kommer med tips til alt fra badesteder, herlige restauranter og høydepunkter for sightseeing. Som vi nordmenn vet; det er deilig å være norsk i Danmark. Men ærlig talt, det er enda bedre å være norsk hos dansker i Italia :-)

Aktiviteter

  • Omvisning i slottet
  • Omvisning på godsets eiendom
  • Basseng
  • Vinsmaking
  • Bueskyting
  • Sykler

Avstander

Restaurant - 50 m

A1 (motorveinettet) - 20 min

Perugia - 1 t

Montepulciano - 1 t

Cortona - 1 t 15 min

Siena - 1t 30 min

Pris

En leilighet koster € 1400 i lavsesong og € 1700 i høysesong for en uke og inkluderer varme, ukentlig skift av sengetøy og håndklær, en velkomstkurv med mat og andre nødvendigheter på ankomstdagen og normal sluttrengjøring. I tillegg får du omvisning på slottet og eiendommen rundt.