Lupinari - vakker vingård mellom Siena og Arezzo

En halv time fra Arezzo, ved den lille byen Bucine, finner du vingården Lupinari. Synet av hovedbygningen leder tankene til middelalderen og riddere. Dette er en vingård av det mer eksklusive slaget. Eiendommen er meget velholdt og restaurert etter alle kunstens regler. I byen Arezzo er det mye som skjer gjennom hele året. Bl.a. holdes det ridderturnering to ganger pr år. Et spennende arrangement for både små og store. Les mer.
Gården produserer vin og olivenolje, og er du interessert får du være med på guidet tur til produksjonsanlegget. I høysesong kan det være lurt å si ifra om dette i forkant. Liker du fiske, kan du gjøre dette i gårdens egen innsjø, og her er det gode muligheter for å få napp.
I åssiden bak det lille slottet finner du arbeidernes gamle boliger. Det er disse som nå er restaurert til ferieboliger. Her finner du også felles oppholdsrom og gårdens restaurant. Til sammen utgjør husene en liten koselig landsby.

Boenhetene

I alt finner du 10 leiligheter og 4 dobbeltrom på Lupinari. Det er noe fornemt over stedet, og dette bærer innredningen av husene preg av. Her er det ikke spart på noe, samtidig som leilighetene er innredet i ren toscansk stil. Alle soverom har aircondition og alle har møblert uteplass. Til tross for at det er 10 leiligheter på eiendommen, ligger de fleste usjenert til og de felles uteområdene er store og luftige.
Les mer om de enkelte leilighetene her.

Vårt førsteinntrykk

Vi kjørte feil og tok hovedveien opp til slottet. Det viste seg at veien til gjestehusene var til høyre, men vi kom da fram. På forhånd var vi klar over at prisen på Lupinari lå en del høyere enn de fleste andre stedene våre og vi var spendte på om vi synes prisen var verdt det. Det synes vi :-) Både husene og den store flotte hagen er velholdt og stedet holder høy standard. Gårdens ene hund, Butch, var et skrekkinngytende syn (for oss som ikke er vant til hunder). Han er stor, men snill som et lam, og lar gjestene være i fred. Flere av leilighetene har koselig små hager som ligger usjenert til. Noen med utsikt over badebassenget og åsene rundt.

Aktiviteter

  • Svømmebasseng
  • Fiske
  • Sykler til leie
  • Vinsmaking
  • Omvisning på vingården
  • Guidede turer
  • Kurs i italiensk kokkekunst

AvstanderRestaurant


0

Bucine


4 km

Arezzo


40 min

Firenze


50 min

Siena


50 min

Pris

Leiligheter for 4 personer fra € 1050 i lavsesong til € 1870 pr uke i høysesongen. Prisen inkluderer daglig rengjøring/søppeltømming (eks. søndag), skifte av håndklær onsdag og lørdag, skifte av sengetøy lørdag, bruk av aircondition. Trenger man oppvarming (vinterhalvåret) betales dette etter forbruk.
Dobbeltrom fra € 150 til € 180 pr natt for to personer inkl. frokost.