Chianni - oliven- og vingård ved Pisa

Chianni

er en liten vingård rett nedenfor byen med samme navn i Pisa-distriktet. Vi har hatt kontakt med det unge vertskapet siden drømmen stod klar for noen år siden, og stedet er virkelig koselig. Selv om stedet ikke har egen restaurant, har vi likevel valgt å inkludere det i vårt utvalg.
Byen Chianni ligger mindre enn 2 km opp i åsen bak gården og her finner du blant annet en meget god restaurant, matbutikk og bar. Kjører du 10 min kommer du til Casciana Terme, med varme kilder og herlige spa-behandlinger.
For de som er interessert i Andrea Bocellis Toscana-konsert, kan vi anbefale en uke på Chianni. Fra gården er det kun 10 min til samlingsplassen for konserten.
På gården produseres det vin for eget og gjestenes bruk.

Leilighetene

På Chianni er det fem leiligheter. To for 2 personer (+2 på sovesofa), to for 3 personer (+2 på sovesofa) og en for 4 (2 soverom). Hver av leilighetene har eget møblert uteområde med bord og stoler. Du kan lese mer om de ulike leilighetene her!

Vårt førsteinntrykk

I forkant av vårt første besøk hadde vi kikket på kartet og sett at stedet lå bare noen hundre meter fra byen. Nå viste det seg at fra avkjørselen på hovedveien, var det nesten 1 km til gården (på grusvei) og sammen med de 800 meterne som det er fra krysset til byens sentrum, ble det nesten 2 km. Egentlig er dette litt for langt for oss, ettersom vi ønsker gangavstand, men vel innenfor portene til gården var dette glemt. Som tidligere nevnt har vi fulgt Donatella og Lorenzo fra stedet stod ferdig for 4 år siden. Lorenzo er "handy man" og har fikset det aller meste og stedet er koselig, flott renovert og godt vedlikeholdt. Ettersom det bare er fire leiligheter her, passer Chianni veldig godt for flere familier på tur. Bassenget, sandkassen som er laget som en strand, aktivitetsbanen, bordtennisbord og sykler til utlån - Chianni er et familiested hvor barn i alle aldre kan kose seg fra tidlig til sent i herlige ferieuker:-)

Aktiviteter

  • Fotball-, basket- og tennisbane
  • "sandstrand" for de minste
  • bordtennis og bordfotball
  • mountain bikes man kan låne
  • badebasseng
  • grill
  • vinsmaking og andre lokale råvarer
  • Felles pizza-kvelder i høysesongen

Avstander

Chianni - 1,6 km

Casciana Terme - 10 min

Volterra - 45 min

San Gimignano - 50 min

Havet - 1 t

Firenze - 1t 15 min

Siena - 1 t 45 min

Roma - 2t 10 min

Pris

Leilighetene leies ut fra lørdag til lørdag og koster € 1075,- i høysesongen (2+2).