Villa Paolo - selvstendig villa med gangavstand til Cortona

Villa Paolo er en koselig villa i åssiden nedenfor middelalderbyen Cortona i Toscana. Den ligger fredelig til i en olivenlund og utsikten er helt herlig. Cortona er en nydelig by med godt utvalg av restauranter, barer, kafeer og butikker, kun 800 meter unna.

Villa Paolo ligger på en stor vestvendt eiendom, og har en lang historie. I tidligere tider var eiendommen skyss-stasjon, og huset reisende fra Firenze til Roma. I dag er det Emanuela som tar seg av eiendommen. En trivelig dame som bidrar med det dere måtte trenge hjelp til (hun bor ikke på eiendommen, men rett i nærheten).

Rett utenfor villaen er det hage med spiseplass til alle og her har dere en herlig utsikt over Val di Chiana (Chiana-dalen) nedenfor. Noen trapper lenger ned finner dere badebassenget (8x4m), også her er det stor hage med oliventrær. Ellers er det vaskerom med vaskemaskin og en grill.

Val di Chiana er hovedfartsåren gjennom Toscana, og man har således grei tilgang til hovedveinettet. I området rundt Cortona er der flere små hyggelig byer å besøk innen en radius på 10-20 min, som f.eks. Castiglion Fiorentino. Et stort kjøpesenter med fabrikkutsalg for kjente merkevarer, Val di Chiana Outlet Village, ligger 30 min unna.

Villaen

Villa Paolo er 300 m2 stor og består av et hovedhus og et anneks. Begge enhetene er i samme bygning, men med hver sin inngang.

Hovedhuset

: Inngang fra hagen til hallen med en liten gang som skiller kjøkkenet fra den kombinerte stuen/spisestuen. På kjøkkenet er det kjøleskap med fryser, komfyr og oppvaskmaskin. Opp noen trapper kommer man til et lite dobbeltrom med bad. På neste avsats finnes en liten stue og en stor stue med antikke møbler, to to-sengs-rom og et stort bad med dusj og badekar. I samme etasje finnes også et annet 2-sengs-rom med bad (dusj). Totalt i hovedhuset er det 8 sengeplasser (fire dobbeltrom).

Annekset

: Inngang fra hagen til stuen og kjøkkenet. To dobbeltrom med egne bad, totalt 4 sengeplasser.
Hele eiendommen har 12 sengeplasser, med mulighet for to ekstra oppredninger på sovesofa. Ellers er det også et vaskerom med vaskemaskin.

Aktiviteter

  • Badebasseng og grill
  • Leie av sykler
  • Kokke-tjeneste
  • Matlagingskurs
  • Vingårdsbesøk er mulig (bør bestilles før avreise)

Avstander

Cortona (butikker etc.) - 800 m
Tuoro sul Trasimeno - 20 min
Arezzo - 40 min
Perugia - 50 min
Siena - 1 t
Pisa (flyplass) - 2 t 15 min
Roma/Fiumicino (flyplass) - 2t 30 min

Pris

Villa Paolo har utleie fra lørdag til lørdag. I lav- og mellomsesong kan man leie hovedhuset og annekset hver for seg. I høysesongen leies hele villaen under ett. Priser for hele stedet er fra € 3000 i lavsesong til € 4200 i høysesongen. I tillegg kommer sluttvask på € 180. Ekstrasenger € 100 pr uke, babyseng € 50 pr uke og vask i vaskemaskinen € 5 pr vask.

Vårt førsteinntrykk
En vakker vårdag ankom vi villaen, og den viste seg virkelig fra sin beste side. Vi stiller høye krav til eiendommene vi representerer og at vi endelig fant en flott eiendom i gangavstand til Cortona, gjorde dagen til en vi måtte feire. Denne villaen egner seg like godt for familier, som venner på tur. Standarden er god, og utsikten er herlig :o)
Hit drar vi gjerne på ferie, og gleder oss til å komme tilbake.